Партньор на ВЛ поиска блокиране на сделката за Нюкасъл


Н. Гавазов

Партньор на ВЛ поиска блокиране на сделката за Нюкасъл

Медийната компания BeIN Sport помоли Висшата лига да блокира продажбата на Нюкасъл на PCP Capital Partners. Катарският оператор е официален партньор на Лигата.

PCP Capital Partners се контролира от Суверенния фонд  на Саудитска Арабия, който се управлява от престолонаследника Мохамед бин Салман. Катарската медийна компания обвинява саудитските власти в създаването на мрежа от пиратски телевизионни предавания, които крадат съдържание от beIN Sport.

Amnesty International също протестира срещу сделката. Правозащитници посочват множество нарушения на правата на човека в Саудитска Арабия. Организацията смята, че ръководството на СА възнамерява да използва английския клуб за повишаване престижа на държавата на фона на обвиненията за репресия. По-специално, Amnesty International счита принц Мохамед за виновен за смъртта на журналиста Джамал Хашоги.

Напомняме, че купувачите на Нюкасъл вече размениха договори с настоящия собственик на клуба Майк Ашли и направиха депозит. Последната стъпка при придобиването на клуба от PCP Capital Partners трябва да бъде преглед на собствениците и директорите на Висшата лига. Предполага се, че процесът трябва да завърши до края на този месец.

  Сподели
136