Коутиньо е много близо до Челси


Н. Гавазов

Коутиньо е много близо до Челси

Полузащитникът на Барселона Филипе Кутиньо е "много близо" до трансфер в Челси, съобщава Кристобал Сориа, за когото е известно, че е много близо до кухнята на каталунския клуб.

Както е известно, Коутиньо провежда този сезон под наем в Байернюнхен, но шампионите от Бундеслигата няма да използват правото си да закупят Филипе.

В същото време Барселона не е готова да приеме  обратно Коутиньо и активно търси клуб, който ще реши да приюти бразилеца, закупен през януари 2018 г. от Ливърпул за 142 милиона паунда.

Според Сория,  Челси е абсолютният фаворит в борбата за Коутиньо. Сега "сините" са в интензивни преговори с Барселона относно условията на сделката и близо до споразумение.

В момента Барселона иска за играча си 89 милиона евро за 27-годишния полузащитник, но Челси се опитва да намали тази цена до около 70 милиона евро (62 милиона паунда), възползвайки се от желанието на играча да се върне във Висшата лига и спешната нужда на каталунците от пари за закупуването на Лаутаро Мартинес от Интер.

  Сподели
385