Йозил и още двама отказаха да намалят заплатите си


Н. Гавазов

Йозил и още двама отказаха да намалят заплатите си

Полузащитникът Месут Йозил е един от тримата играчи от първия отбор на Арсенал, които отказаха доброволно да намалят  заплатите си.

По-рано в понеделник лондонският клуб официално обяви, че играчите и Микел Артета със своя щаб се съгласиха с 12.5 процента намаление на заплатите си за цялата година.

Арсенал подчерта, че тези пари ще бъдат върнати, ако сезон 2019/20 бъде възобновен и отборът постигне "конкретна цел“, която очевидно е попадане  в Шампионска лига.

В изявлението на Арсенал обаче не се казва, че всички играчи са се съгласили на това. Източници, близки до "артилеристите" твърдят, че трима футболисти са се възпротивили и са отказали да помогнат на клуба си да преодолее кризата.

Един от тези играчи е Месут Йозил, който получава най-много в отбора - 350 хиляди паунда на седмица. Агентът на немеца  Еркут Согут, който преди това посъветва футболистите да откажат да намалят заплатите си, игнорира искането на пресата да коментира случилото се.

Съобщава се, че Йозил уважава решението на другите играчи и на отбора като цяло, но призовава за уважение на неговото решение.

Имената на другите двама играчи не са посочени, но The Guardian уверява, че преговорите с тях продължават.

Напомняме, че в момента Арсенал харчи за заплати  около 230 милиона паунда годишно. Предприетите мерки ще позволят облекчаването му с около 25 милиона.

  Сподели
234