Новите собственици на Нюкасъл определиха президента на клуба


Н. Гавазов

Новите собственици на Нюкасъл определиха президента на клуба

Саудитският суверенен фонд направи още една стъпка към придобиването на Нюкасъл, вземайки  решение за бъдещия президент на клуба и също така внесе нужния депозит за приключване на сделката.

Сделката за покупката  на клуба от "Сейнт Джеймс Парк"  за 300 милиона паунда от Майк Ашли вече е напълно договорена и се одобрява от Висшата лига, което може да отнеме три до четири седмици, съобщава Daily Mail.

Очаква се инвеститорите от Саудитска Арабия да получат 80 процента от Нюкасъл, а още по  10 процента ще отидат при посредниците в лицето на Аманда Стейвли от PCP Capital Partners и братята Рубен.

Освен това всички документи вече са подписани и бъдещият купувач дори внесе  банков депозит, който ще бъде прехвърлен на Ашли веднага след като Висшата лига одобри сделката за смяна на собственика на "свраките".

Нещо повече,  вече е известно, че новият президент на Нюкасъл, ако сделката бъде сключена, ще бъде Ясер Ал-Румайян, който е председател на Борда  на директорите на най-голямата петролна компания в света Saudi Aramco и е близък сътрудник на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, действителният спонсор и инициатор на целия процес.

50-годишният Ал Румайян владее английски език, обича да играе голф и е в борда на директорите на Uber.

  Сподели
320