Леви помоли Почетино да помогне на Тотнъм


Н. Гавазов

Леви помоли Почетино да помогне на Тотнъм

Президентът на Тотнъм Даниел Леви се обърна към Маурисио Почетино, който бе  уволнен от поста мениджър на отбора и го помоли да се съгласи на по-ниска заплата.

Напомняме, че "шпорите" се разделиха с Почетино през ноември и почти веднага назначиха на мястото на аржентинския специалист Жозе Моуриньо.

Оттогава Маурисио е свързван с  различни клубове, включително Манчестър Юнайтед, Арсенал, Барселона, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Ювентус, но бившият наставник на Саутхемптън все още не е намерил ново убежище.

Така Тотнъм продължава да плаща заплатата на Почетино и ще го прави, докато Маурисио не намери нова работа или докато не изтиче договорът до 2023 г.

Заплатата на безработния Почетино е 8.5 милиона паунда годишно, а сега, според Daily Mail, "шпорите" са започнали преговори с бившия си кормчия.

Усещайки ефекта от кризата, причинена от пандемията от  коронавируса, Тотнъм помоли Почетино доброволно да се откаже от част от обезщетението. С подобни искания клубът се обърна към помощниците на Маурисио като Хесус Перес, Мигел Д'Агостино и Антони Хименес.

Изданието добавя, че лондончани се надяват да убедят и Моуриньо да се съгласи на намаление на заплатата.

  Сподели
274