Нюкасъл може да покани топ-треньор


Н. Гавазов

Нюкасъл може да покани топ-треньор

След смяната на собствеността Нюкасъл може да се обърне към пазара за треньори, за да привлече специалист от най-високо ниво.

Тези дни  стана известно, че Майк Ашли, който притежава "свраките" от 13 години, направи пробив в преговорите за продажбата на своя клуб на амбициозни инвеститори от Саудитска Арабия за 300 милиона паунда.

Вече се носят слухове, че предстоящото лято Нюкасъл го очаква сериозна трансформация. Новите собственици могат да се възползват от финансовите проблеми на европейските клубове, за да оборудват състава с големи играчи.

Позицията на Стив Брус като мениджър на Нюкасъл също може да бъде застрашена. Това се "усети" и от букмейкърите, които рязко намалиха коефициентите, че "свраките"  ще заменят кормчията през лятото.  

Букмейкърите смятат Рафаел Бенитес, който преди това бе наставник на  Нюкасъл, за фаворит номер едно на мястото на Брус, но миналото лято, след като не се разбра за новия договор, отиде в Шанхай Шенхуа.

След Бенитес се нарежда  Масимилиано Алегри, който е безработен от края на миналия сезон и интензивно изучава английски през последните месеци.

Други фаворити са Стивън Джерард, Маурисио Почетино, Роберто Мартинес и Шон Дайк.

  Сподели
242