Ливърпул разглежда Мбапе като замяна на Мане


Н. Гавазов

Ливърпул разглежда Мбапе като замяна на Мане

Опасявайки се от интереса на Реал Мадрид към Садио Мане, Ливърпул насочи очи към Килиан Мбапе от ПСЖ като възможен заместник на нападателя от Сенегал.

Вече няколко месеца не спират слуховете, свързващи Мане с преместване в Мадрид, въпреки че Садио само преди година и половина подписа нов договор с "червените"  до 2023 г. със заплата от 150 хиляди паунда седмично.

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е голям фен на Мане и ще направи всичко възможно да убеди клуба си да се сдобие с играча от националния отбор на Сенегал през следващото лято.

The Sun, в ексклузивен материал, твърди, че Реал Мадрид вече е осъществил контакт със Садио и е провел неформални преговори.

На "Анфийлд" добре знаят за настойчивото желание на Зидан да получи Мане и искат да бъдат подготвени в случай, че Садио напусне, чиято продажба може да донесе на лидерите на Висшата лига 150 милиона паунда.

Като заместник на Мане Ливърпул разглежда Мбапе, чийто трансфер от своя страна се оценява на 250 милиона паунда. В случай на напускане на ПСЖ Килиан се очаква да поиска заплата от 400 хиляди паунда на седмица.

"Червените"  обаче са сигурни, че продажбата на Мане и подкрепата на новия спонсор в лицето на Nike ще направи възможен трансфера на Мбапе. Самият Килиан в близкото минало многократно е флиртувал с Ливърпул, намеквайки за неговата отвореност към този преход.

През ноември 2019 г. Юрген Клоп определи покупката на Мбапе като "невъзможна“, но това бе преди договора с Nike, според който Ливърпул се надява да получава по 100 милиона паунда годишно. "Анфийлд" се надява, че техният нов спонсор може също да субсидира част от заплатата на Килиан.

  Сподели
496