Холанд е благодарен на Солскяер


Н. Гавазов

Холанд е благодарен на Солскяер

Нападателят на Борусия Дортмунд  Ерлинг Брут Холанд призна, че е много благодарен на мениджъра на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, с когото се случи да работи в Мьолде.

Холанд направи първите стъпки в професионалната си кариера именно в Мьолде, за който дебютира на 16 годишна възраст. По това време норвежкият клуб се водеше  от Солскяер.

И въпреки че през януари Холанд отхвърли възможността да се събере отново със Солскяер, 19-годишният нападател изпитва най-топли чувства към бившия си наставник.

"Спомням си, бях някак разочарован по време на тренировката - нищо не се получаваше при мен.

Само вратарят и вратата бяха срещу мен. Оле Гунар стреляше към мен, а аз пропусках при всеки опит. Спомням си, тогава Оле ми каза: "Мисля, че ще попаднеш в старта на следващия мач, така че просто бъди готов.

Солскяер и аз достатъчно много работихме над  завършващия  изстрел. Не само след стрелбата. Той ме научи на някои прости правила.

На първо място, той ме научи да стрелям с докосването. Той ме научи да не влагам много сила в моя удар, опитвайки се да пробия  мрежата или вратаря с топката. Мисля, че ме влечеше към  това, така че думите му отвориха нещо ново за мен. Започнах да работя над него, без да се опитвам  да вкарам.

Той ме научи да бъда спокоен, но в същото време да бъда нащрек и да се отварям за топката. Тогава ще имаш шанс да вкараш. Той заслужава страхотна похвала, че ме научи на това", заяви Холанд.

  Сподели
106