Юнайтед най-много ще пострада, ако сезонът не бъде доигран


Н. Гавазов

Юнайтед най-много ще пострада, ако сезонът не бъде доигран

Манчестър Юнайтед ще пострада най-много финансово, ако този сезон на Висшата лига бъде отменен.

Напомняме, че през миналата седмица Висшата лига обяви, че сезонът няма да бъде възобновен дори в началото на май поради пандемията от  коронавируса.

Сценарият, при който не е възможно да се играят останалите мачове от сезон 2019/20 е нежелан и малко вероятен, но все пак реален - никой не може с точност да предвиди как ще се разпространи инфекцията.

Daily Mail се опита да прецени каква част от приходите под формата на доходи ще загуби всеки от 20-те клуба, ако този сезон не бъде напълно завършен.

За всеки клуб тази сума от възможни загуби се състои от дял от телевизионни предавания, постъпления  в дните на мачовете (билети, храна, напитки) и комерсиалните  договори.

Както вече споменахме, Манчестър Юнайтед ще пострада най-много - 116.4 милиона паунда. Подобни  пари ще загубят Манчестър Сити и Ливърпул.

Спирането на сезона най-малко ще засегне Норич (19.5 милиона паунда), Борнемут (22.1 милиона паунда) и Астън Вила (24.2 милиона паунда).

Дори сезонът да бъде възобновен, участниците във Висшата лига все още ще понесат щети - макар и само заради липсата на зрители на трибуните. Това обяснява защо клубовете молят играчите си да се съгласят на намаляване на заплатата.

  Сподели
319