Ливърпул размисли за служителите си


Н. Гавазов

Ливърпул размисли за служителите си

Ливърпул се отказа от решението си да изпрати около 200 свои служители в принудителен отпуск, платен от правителството на Обединеното кралство и се извини.

Ливърпул бе силно критикуван, когато реши да се възползва от правителствената схема за запазване на работните места по време на пандемията от коронавируса, която позволява на британските компании да изпращат служителите си в задължителен отпуск на цена от 80 процента от заплатата, плащана от правителството.

Натискът върху Ливърпул като много печеливш клуб се засили само, когато основните съперници на "червените" във Висшата лига в лицето на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед обявиха, че ще продължат да изплащат заплатите на служителите си по време на кризата.

Ливърпул бе критикуван дори от бившите си играчи в лицето на Джейми Карагър и Дитмар Хаман, което накара шефовете на клуба от  Мърсисайд да променят решението си - никой няма да бъде изпратен в принудителен отпуск.

"Вярваме, че сме стигнали до грешни заключения, като обявихме миналата седмица, че възнамеряваме да се обърнем към програмата  Coronavirus Job Retention Scheme и много съжаляваме за това", се казва в изявлението на "червените".

  Сподели
109