Играчите от Висшата лига ще учредят свой благотворителен фонд


Н. Гавазов

Играчите от Висшата лига ще учредят свой благотворителен фонд

В следващите дни играчите от Висшата лига ще създадат своя благотворителна фондация.

От известно време клубовете във Висшата лига се опитват да преговарят с Асоциацията на професионалните футболисти за 30-процентно намаление на заплатите на играчите в контекста на пандемията от  коронавируса.

Капитаните  на 20 клуба от Висшата лига решиха да поемат инициативата в тази ситуация. Според Daily Mirror,  в събота бе решено, че играчите ще се откажат от част от приходите си - но при условие, че спестените пари отиват за правилните цели.

Фондът, в който футболистите от Висшата лига ще прехвърлят част от заплатите си, ще подпомага медицински работници и медицински институции, ще помага на най-уязвимите сектори на обществото като деца от бедни семейства и бездомни хора.

Също така, обикновените служители на клуба могат да разчитат на подкрепата на фонда, ако са засегнати по някакъв начин от кризата.

В момента играчите с помощта на различни агенти и организации се занимават с формалности като регистриране на фонда и откриване на банкови сметки. Ключова роля в този процес играе капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън.

Играчите предполагат, че техните споразумения ще станат постоянни, а фондът ще продължи да съществува след кризата.

  Сподели
123