Рууни: Защо футболистите станаха "черни овце"?


Н. Гавазов

Рууни: Защо футболистите станаха

Нападателят на Дарби Каунти Уейн Рууни разказа  за намаляването на заплатите на футболистите поради кризата, причинена от пандемията с коронавируса.

"Ако правителството ме помоли да подкрепя финансово лекари и медицински сестри или да купя необходимото оборудване за болниците, бих го направил с гордост. Но само, ако знам къде отиват средствата. В състояние съм да осигуря финансова помощ. Но не всички футболисти са на една и съща позиция. И изведнъж всички играчи са помолени да се откажат от 30% от заплатата си. Защо футболистите изведнъж станаха изкупителни жертви?

Събитията от последните дни са срам. Например министърът на здравеопазването каза, че играчите от Висшата лига трябва да намалят заплатите си, въпреки че той трябваше да предаде на нацията най-новата информация за най-голямата криза в нашия живот. Защо заплатите на играчите са в главата му? Дали отчаяно не се опитва да отклони вниманието от пандемичната ситуация в страната?

Също така ми се стори странно, че решението за намаляване на заплатите бе оповестено публично, въпреки че трябваше да остане зад затворени врати. Защо? Усещането е, че искат да засрамят играчите, да ги притиснат в ъгъла. Лесни мишени сме.

Не е необходимо големите клубове да намаляват заплатите на играчите. Ако твърдите, че такива мерки са необходими на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, за да оцелеят, тогава футболът е в много по-лошо положение, отколкото можем да си представим", заяви Рууни.

  Сподели
256