Дани Мърфи: Решението на Ливърпул е гротескно


И. Ангелов

Дани Мърфи: Решението на Ливърпул е гротескно

Бившият полузащитник на Ливърпул Дани Мърфи нарече гротескно решението на Ливърпул да освободи служителите си в отпуск и да се възползва от схемата на правителството за получаване на до 80% от техните възнаграждения. Мърфи, който има над 200 мача с отбора, критикува решението на отбора, което бе взето и от Тотнъм и някои други тимове от Висшата лига.

"Това е гротеска защото това решение не бе представено за клубовете от Висшата лига, които имат повече от достатъчно средства за да се грижат за служителите си. Аз съм особено разочарован с решението на Ливърпул от вчера защото това е срещу сплотеността, с която клубът винаги е бил известен, особено в последните 30 години след "Хилсбъро".

"Аз мисля, че ще има отпор и докато хората на бизнеса в клуба смятат, че това ще им спести пари краткосрочно, то ще наруши репутацията на отбора. 

"В момента Висшата лига посъветва играчите да приемат намаление на заплатите си с 30%, и това очевидно е прието от клубовете. Аз не мисля, че играчите принципно биха се противили на това, но те заслужават първо да им се даде отчет за какво ще отидат техните пари. 

"Говорим за огромни суми, милиони лири. Ако отиде за хората на първа линия, докторите, или за благотворителност, това е едно. Ако остане в джоба на клубовете, това е нещо различно."

  Сподели
424