Кейхил: Сари не заслужава уважение за някои неща


И. Ангелов

Кейхил: Сари не заслужава уважение за някои неща

Бившият защитник на Челси Гари Кейхил разкри, че е пострадал при ръководството на отбора от Маурисио Сари, който в момента води Ювентус, тъй като двамата не са се разбирали от самото начало и бранителят така и не е получил шанс за изява. Сари пое "сините" през лятото на 2018 г. и напусна след година, като спечели Лига Европа. Този сезон се оказа последен за Кейхил в клуба, където игра 8 години, след само 8 мача в кампанията.

"Ние играхме на Световната купа през 2018 г., стигнахме полуфиналите, така че пропуснах предсезонната подготовка, което мисля, че беше голяма причина, гледайки назад. Той много държеше на своите тактики, може би прекалено много. Аз пропуснах всичко това. 

"Изоставах. Да съм брутално честен, на средата на сезона отношенията между нас вече ги нямаше. Аз не мисля, че някога щях да възстановя мястото си.  Трудно е да имаш уважение към някои от нещата, които той направи. Но аз имам голямо уважение към клуба и играчите. Като голяма фигура тогава, бях капитан, той подходи напълно погрешно, което и аз можех да направя лесно, но не е това начинът.

"Беше ли лесно? Не. Беше ли едно от най-тежките неща за мен психически? Особено защото продължи толкова дълго? 100%. 

"Най-ненормалното е, че когато не играеш по каквато и да е причина, ти губиш форма, или ако изиграеш няколко слаби мача, или някой е по-добър. Аз знаех в главата си, че ако ми даде 4 или 5 мача поред, аз щях да се върна. Щях да взема шанса си. Знаеш това за себе си, защото познаваш желанието в теб. Дай ми пет мача и няма да върна тази фланелка. Трябва да имаш тази арогантност в себе си. Проблемът е, че той никога не ми даде това.

"Конте беше страхотен мениджър. Той казваше, добре, променям това. Знаеше постройката отвътре и отвън. Нямаше играч на терена, който да не знаеше ролята си. Ако някой не знаеше, той не играеше. Аз играх в ляво на трима защитници. Когато спечелихме лигата с Жозе Моуриньо бях десен в двойка и Азпиликуета беше краен бранител. Но ние преминахме в тези позиции и Азпи мина в дясно на тройката.

"Говорих с Конте и той беше категоричен, че това ще работи. При Жозе, при Конте, вниманието към детайлите, начинът им на мислене, те никога не спират. Имаш една увереност и арогантност, но по добър начин."

  Сподели
160