Играчите от Висшата лига се съгласиха на понижение на заплатите


Н. Гавазов

Играчите от Висшата лига се съгласиха на понижение на заплатите

Професионалната футболна асоциация (PFA) обеща, че играчите ще осигурят "съществена финансова подкрепа", като се откажат от част от приходите си.

По-рано тази седмица съюзът на футболистите  се изказа срещу намаляване на заплатите, въпреки кризата, поради което звездите от Висшата лига бяха още по-порицани от обществото и правителствените кръгове.

Вчера Висшата лига дори излезе с изявление, в което всички 20 клуба се съгласиха да проведат разговори със своите играчи за необходимостта от намаляване на заплатите с 30 процента.

Под натиск от страна на обществеността и клубовете, PFA направи крачка назад, уверявайки, че футболистите  все пак  ще направят отстъпки и винаги са били готови да го направят.

"Всички играчи във Висшата лига искат да осигурят и ще осигурят значителна финансова подкрепа в тези безпрецедентни времена.

Всички футболисти  във Висшата лига са напълно наясно със своите роли и отговорности в обществото по време на настоящата криза. Те дълбоко са съпричастни към тези, които в момента страдат финансово и здравословно.

Преговаряхме как играчите могат да помогнат най-добре в тези кризисни времена, дори преди изявлението на Висшата лига предния ден", се казва в съобщение на  PFA.

  Сподели
213