УЕФА настоява сезонът във Висшата лига да бъде довършен


Н. Гавазов

УЕФА настоява сезонът във Висшата лига да бъде довършен

УЕФА поиска националните асоциации да изиграят останалите мачове от сезон 2019/20 във вътрешните първенства.

Напоследък се говори много, че сезон 2019/20 във Висшата лига може да бъде отменен поради ситуацията с коронавируса. Това открито се обсъжда от фенове, експерти и играчи.

Въпреки това, УЕФА не насърчава подобни разговори. Според Sky Sports организацията на Александър Чеферин, заедно с Асоциацията на европейските клубове и европейските лиги, са написали писмо до националните асоциации, призовавайки ги да направят всичко възможно, за логично завършване на сезона.

В писмото си УЕФА приканва националните асоциации да играят останалите мачове през юли и дори през август, ако това е необходимо.

"Уверени сме, че футболът ще се възобнови през следващите месеци, като се вземат предвид изискванията, продиктувани от властите. Убедени сме, че на този етап всякакви предложения за предсрочно прекратяване на първенствата са преждевременни и неразумни", се казва в писмото.

Също така футболният агент Марко Трабуки информира, че УЕФА обмисля да не допусне до участие в Шампионска лига и Лига Европа отбори от страни, където сезонът не е довършен.

"УЕФА информира всички федерации за това, че сезонът трябва да се доиграе. УЕФА оставя за себе си правото да не допусне в евротурнирите сезон 2020/21 тимове от страни, които не са довършили своите първенства. Твърда, но мъдра препоръка на Чеферин по адрес на нерешителните федерации", съобщи Трабуки.

  Сподели
146