Феновете на Тотнъм искат намаление на заплатите на играчите


Н. Гавазов

Феновете на Тотнъм искат намаление на заплатите на играчите

Фондът за подкрепа на Тотнъм заяви, че феновете са недоволни от финансовата политика на клуба по време на кризата заради коронавируса. "Шпорите"  намалиха заплатите на работещите в клуба с 20%, а някои от 550-те служители бяха изпратени в неплатен отпуск, но напълно запазиха плащанията към всички играчи.

"Феновете са недоволни, че организацията, която се възприема като много богата, намалява заплатите на служителите си и моли за помощ от правителството, докато най-добре платените хора под егидата й запазват приходите си.

Знаем, че никой футболен клуб не може да налага промени в договорите  на своите играчи  или треньорски персонал без съгласието на съответните синдикати. Но нищо не пречи на играчите на клуба да правят доброволни вноски, така че най-уязвимите слоеве от населението да не търпят прекалено голям стрес. И нищо не пречи на директорите на клуба, включително на президента, да направят допълнителен личен принос в допълнение към 20-процентното си намаление на заплатите. Изяснихме, че феновете ще подкрепят такъв курс на действие“, се казва в съобщение на Фонда.

По-рано ръководителят на комисията по цифрови технологии, култура, медии и спорт към  британския парламент Джулиан Найт нарече "морално грешни" решенията на някои клубове да изплащат пълната заплата на играчите, като същевременно съкращават персонала, който не играе.

  Сподели
143