PFA е против намаляване на заплатите на футболистите


Н. Гавазов

PFA е против намаляване на заплатите на футболистите

Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) излезе с изявление, след като укорите към футболистите от Висшата лига за нежеланието им да намаляват заплатите.

Както всички останали, клубовете от Висшата лига също усещат ефектите от кризата, причинена от пандемията на коронавирус.

Клубовете от Висшата лига, да не говорим за по-ниските дивизии, намаляват масово заплатите и се освобождават  от служителите без персонал, които участват само в дните на мачове.

Висшата лига също се опитва да убеди играчите доброволно да се откажат от част от приходите си, но засега колективно решение не е взето. В тази връзка играчите станаха обект на критики от феновете в социалните мрежи.  

Чувствайки все по-нарастващия обществен натиск, съюзът на играчите, ръководен от Гордън Тейлър, излезе с  дълго изявление по този въпрос

"Финансовото положение на всеки клуб е различно. Наясно сме, че обществото иска да плаща заплати на клубните работници извън щата  от заплатите на играчите. Въпреки това, сегашната ни позиция като бизнес е, че ако клубовете могат да си позволят да плащат заплати на своите играчи и служители, те трябва да направят това", се казва в изявление на PFA.

Напомняме, неотдавнашно проучване на YouGov показва, че 92 процента от хората във Великобритания одобряват идеята за понижаване на заплатите сред футболистите в криза.

  Сподели
51