Британският парламент разкритикува футболистите


Н. Гавазов

Британският парламент разкритикува футболистите

Британският парламент разкритикува нерешителността на играчите от Висшата лига по отношение на доброволното намаляване на заплатите, заплашвайки клубовете от най-горната английска дивизия с допълнителен данък.

В момента Висшата лига продължава преговори с Асоциацията на професионалните футболисти за колективно намаляване на заплатите във връзка с пандемията от  коронавируса.

Преговорите със съюза на играча са много трудни, а нерешителността на милионерите от Висшата лига предизвиква все повече раздразнения в правителствените кръгове.

"Това е като кост в гърлото. То само показва колко безумна  е икономиката на английския футбол. В центъра на всичко е морален вакуум.

Това е просто неприлична ситуация, при която играчите от най-високо ниво не работят, но продължават да получават стотици хиляди паунда всяка седмица, докато служителите, които карат клубовете да работят, губят възнагражденията си.

Ако Висшата лига не разреши тази криза, тогава правителството трябва да се заеме с въпроса и да въведе сериозни наказания, за да помогне на тези, които са пострадали най-много.

Изпратих писмо до канцлера Риши Сунак, като поисках правилните действия до следващия вторник, в противен случай ще има последствия", заяви  Джулиан Найт, който е председател на комисията по дигитални, културни, медийни и спортни въпроси на британския парламент.

  Сподели
143