Ван Перси обясни разликата при трансферите между Юнайтед и Ливърпул


Н. Гавазов

Ван Перси обясни разликата при трансферите между Юнайтед и Ливърпул

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Робин Ван Перси обясни разликата в трансферната политика между "червените дяволи" и Ливърпул.

През последните години Ливърпул направи няколко скъпи, но много интелигентни придобивания като Върджил Ван Дайк и Алисон. Ван Перси приписва този успех на факта, че клубът от  Мърсисайд следва нюха на мениджъра си  Юрген Клоп.

В същото време покупките на Юнайтед през предходните няколко години бяха лишени от всяка обща стратегия и Ван Перси иска да види дали Оле Гунар Солскяер може да се поучи от грешките на своите предшественици.

"Ако трябва да се сравнява с Ливърпул, там клубът назначи Юрген Клоп и започна да кани играчи, които се вписват във неговата футболна философия, а не по маркетингови причини.

Те изградиха своя отбор въз основа на спортния проект на мениджъра. А в Манчестър Юнайтед рискуваха да залагат на звездни имена, на играчи като Пол Погба и Алексис Санчес.

Манчестър Юнайтед избра рисков път. Ако този тип играчи са ранени или не се вписват в играта, целият отбор става уязвим. В същото време притежаването на философия като тази на Ливърпул, а не на Манчестър Юнайтед ви дава огромна колективна сила.

Така че сега това е предизвикателството за Манчестър Юнайтед. Нека да видим дали философията на Оле Гунар Солскяер  е успешна", заяви Ван Перси.

  Сподели
119