Юнайтед е готов да се върне за Холанд през лятото


Н. Гавазов

Юнайтед е готов да се върне за Холанд през лятото

Манчестър Юнайтед е готов да направи предложение за закупуване на нападателя на Борусия Дортмунд  Ерлинг Холанд, ако той стане достъпен за трансфер през лятото.

"Червените дяволи" бяха считани за фаворити в борбата за Холанд през първите месеци на този сезон, но през януари 19-годишен норвежец неочаквано отхвърли интереса на клуба от "Олд Трафорд" и премина от Ред Бул в Борусия.

Според Evening Standard, преминаването на Холанд към Юнайтед се е провалило през януари, тъй като "червените дяволи" не искаха да включат обезщетение в размер на 66 милиона британски лири в договора на играча, както настояваше агент Мино Райола.

Юнайтед обаче запази интереса си към Холанд, който вкара 12 гола за Борусия в седем мача до сега.

Благодарение на това норвежецът привлече вниманието на Реал Мадрид, който досега не може да компенсира загубата на Кристиано Роналдо, но вече успя да се разочарова от  Лука Йович.

Ако Реал Мадрид се опита получи Холанд в края на сезона, Юнайтед няма да бъде пасивен и ще се завърне за бившия възпитаник на Оле Гунар Солскяер в Мьолде.  

В същото време "дяволите“ отново ще трябва да си имат работа с Райола, заради защитника на Ювентус Матейс Де Лигт, който също се свързва с  "Олд Трафорд“.

  Сподели
191