Сколари: Изпуснах един от най-добрите шансове в живота си


Н. Гавазов

Сколари: Изпуснах един от най-добрите шансове в живота си

Бившият мениджър  на Челси Луис Фелипе Сколари сподели спомените си от работата в клуба от 2008 до 2009 година.

"Челси имаше някои проблеми с контузиите и със съблекалнята. Един или двама играчи не искаха да се примиряват с моя подход. Кой? Анелка и Дрогба.

Нашият медицински персонал вярваше, че Дрогба трябва да бъде оставен да замине за  Кан в средата на лятото, за да се възстанови от контузия там. Мислех, че трябва да остане в Лондон. Аз също бих искал Бих искал да замина за Кан в средата на лятото. Бих останал там месец-два и да се наслаждавам на живота.

Когато Дрогба се завърна, аз се опитах да възстановя схемата, за да може той да играе с Анелка, който тогава бе голмайсторът на лигата. С Анелка се срещнахме и той каза: "Играя само на една позиция“. Липсваха приятелски настроения, уважение и желание да се играе с партньора. И двамата бяха добри, но един от тях трябваше да помага на отбора, след като загуби топката. В този момент всичко се промени малко.

Оттогава сме се виждали с Дрогба. Последният път бе  в Русия през 2018 година. Говорихме открито за тази ситуация. Нито той, нито Анелка са имали желание да навредят. Но стана каквото стана и аз пропуснах един от най-добрите шансове в живота си", заяви Сколари.

  Сподели
216