Арсенал е лидер в борбата за Смолинг


Н. Гавазов

Арсенал е лидер в борбата за Смолинг

Арсенал се превърна в основния претендент за защитника на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг, който прекарва този сезон под наем  в Рома.

Смолинг изглеждаше много ярък през този сезон, докато той не бе спрян поради пандемията от  коронавирус и открито говори за сключване на постоянен договор с Рома.

Въпреки това, след като Италия изпадна в дълбока криза заради коронавируса, 30-годишният англичанин преразгледа плановете си за бъдещето и сега заради доброто на семейството си желае  да се върне в родината си.

Според италианския вестник Corriere dello Sport,  Крис вече е дал указания на своя агент и това прави Арсенал фаворит в борбата за опитен защитник.

Преструктурирането на отбранителната линия е един от приоритетите за мениджъра  на "артилеристите" Микел Артета за следващия трансферен прозорец, защото нито Давид Луис, нито Шкодран Мустафи, нито Сократис Папастатопулос демонстрират правилното ниво на надеждност през този сезон.

В този случай връщането на Смолинг в Юнайтед  е малко вероятно. Наставникът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер предпочита да използва Хари Магуайър и Виктор Линдельоф като двойка централни защитници, а Ерик Бейли и Аксел Туанзебе също са под ръка.

  Сподели
151