Юнайтед няма да намалява заплатите


Н. Гавазов

Юнайтед няма да намалява заплатите

Манчестър Юнайтед е уверен, че клубът няма да се наложи  да намалява заплатите на играчите във връзка с пандемията на коронавирус.

Миналата седмица стана известно, че Висшата лига, Футболната лига и Асоциацията на професионалните футболисти преговарят за колективно решение за намаляване на заплатите, за да намалят до минимум щетите от коронавируса.

Намаляването на заплатите на играчите вече  се извършва в Европа и варира от 20 до 70 процента, но на "Олд Трафорд"  са уверени, че клубът им е здраво стъпил на крака, за да не питат играчите за това, казва ESPN.

"Червените дяволи" имат около 25 глобални партньори, включително Chevrolet, Adidas, AON и Kohler, както и редица регионални спонсори, от които клубът получава над 200 милиона паунда годишно.

По-уязвими в контекста на пандемията на коронавируса са онези клубове, чиито основни приходи бяха от мачове и телевизионни предавания, но Юнайтед заработва от това само половината от своите пари.

Но финансово "дяволите" не се интересуват от този сезон да бъде спрян окончателно. Юнайтед трябва да изиграе 11 мача във Висшата лига, както и да продължи по пътя си към ФА Къп и Лига Европа и това са доста сериозни пари.

  Сподели
89