Ливърпул има нулев интерес към Коутиньо


Н. Гавазов

Ливърпул има нулев интерес към Коутиньо

Ливърпул имат нулев интерес към бившия си халф Филип Коутиньо, който търси клуб за следващия сезон.

След като купи Коутиньо за огромна сума пари от Ливърпул през януари 2018 г., Барселона бързо се разочарова от Филипе, който провежда този сезон под наем в Байерн Мюнхен.

Вече е ясно, че Байерн няма да купи Кутиньо, а Барселона няма да даде втори шанс на Филипе.

Приоритет за Барселона остава продажбата на футболиста на бразилския национален отбор, но в настоящите икономически условия това ще бъде трудно. Много по-вероятно е 27-годишният полузащитник да отиде отново под наем другаде, с надеждата да бъде закупен след това.

Според Daily Mirror, Коутиньо възнамерява да се върне във Висшата лига с надеждата да върне кариерата си в нужните релси.  Филипе е  признал пред приятелите си, че напускането му от Ливърпул е грешка, за която съжалява.

Ливърпул обаче няма да вземе обратно Коутиньо. През юни Филипе ще навърши 28 години, а собствениците на клуб от Мърсисайд смятат, че този играч е твърде стар за толкова впечатляваща инвестиция.

Освен това сега Ливърпул изгражда играта си по различен начин, отколкото в момента на заминаването на Коутиньо, когато Филипе играеше ролята на първа цигулка в тима на Юрген Клоп. Немският специалист по никакъв начин няма да подлага на промени идеологията си и вижданията си относно стила на тима, така че бразилецът е затворена страница за Юрген. Босовете на клуба напълно са съгласни с доводите на немеца и съответно няма да го подлагат на натиск да даде втори шанс на Филипе.

Всичко това означава, че Коутиньо може да се присъедини към един от съперниците на Ливърпул в Голямата шестица на Висшата лига. През последните седмици Манчестър Юнайтед и Тотнъм направиха своите запитвания за Филипе.

  Сподели
103