Мендеш обясни защо Роналдо е избрал Юнайтед, а не Арсенал


Н. Гавазов

Мендеш обясни защо Роналдо е избрал Юнайтед, а не Арсенал

Жорже Мендеш, който е агент  на нападателя Кристиано Роналдо, разказа защо клиентът му е отхвърлил интереса на Арсенал и е избрал  Манчестър Юнайтед.

Арсен Венгер на базата на своите 22 години в Арсенал не един път разказа за това колко близо е бил до покупката на един или друг играч от най-високо ниво. Сред тях е Роналдо, който сам призна, че почти се е присъединил към "артилеристите"  през лятото на 2003 г.

Според Мендеш, ключовият фактор в решението на Роналдо в полза на Юнайтед е лицето на бившия мениджър на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън, който силно е искал Кристиано и е успял да предостави гаранции за игрово време на португалеца.

"Винаги съм смятал, че в крайна сметка треньорът е най-важният компонент на всеки трансфер. Кристиано Роналдо е идеалният пример за това. Всеки клуб искаше да го получи, но всички искаха той да се върне в Спортинг под наем за един сезон.

Единственият човек, който бе готов да го вземе веднага по това време, бе Сър Алекс Фъргюсън. Не се съмнявах, че това е най-добрият вариант.

Без колебание реших, че Манчестър Юнайтед е идеалният клуб за него“, заяви Мендеш.

Напомняме че Роналдо вкара 118 гола в 292 мача за Юнайтед, а след шест години отиде в Реал Мадрид за рекордните за световния футбол по онова време 80 милиона паунда.

  Сподели
125