Висшата лига може да завърши сезона в изолирани лагери


Н. Гавазов

Висшата лига може да завърши сезона в изолирани лагери

Висшата лига разработва план за провеждане на останалите мачове от сезон 2019/20 в стил "Световна купа“.

В момента сезонът в английския футбол е спрян до 30 април поради пандемията от  коронавируса, но шансовете кампанията да бъде възобновена с настъпването на май са нищожни.

Футболните власти са принудени да се подготвят за всички възможни сценарии, защото никой не може да предвиди как ще се развие пандемията.

В същото време телевизионният договор виси над Висшата лига като дамоклиев меч - анулирането на останалите мачове и нулирането на сезона би заплашило клубовете с огромни икономически щети.

Имайки предвид интересите на телевизията, Висшата лига разработва план, според който останалите 92 мача ще се играят през юни и юли според специален сценарий, съобщава The Independent.

Планира се всички тимове да бъдат изолирани на територията на Мидландс и Лондон, в специално изградени  тренировъчни лагери - но не само тренировъчни, а бойни.  

По този начин, след като бъдат събрани на едно място, тимовете ще могат да решат много логистични проблеми и да играят мачове с по-интензивно темпо - например, както се случва на финалите на Световното първенство.

Всеки тим  ще създаде свой лагер, където ще работи под карантинният режим. Реферите, служителите и служителите на клуба също ще бъдат под специален контрол.

В същото време графикът на излъчване ще бъде такъв, че мачовете от Висшата лига ще се играят всеки ден. На практика става дума за футболен маратон, "телевизионно мега събитие“.

The Independent добавя, че в момента този сценарий не е приоритет. По-вероятно е останалите мачове просто да се играят без зрители - самите футболисти са все по-склонни към това, притеснявайки се за здравето и здравето на своите близки, въпреки че доскоро идеята да се играе на празни стадиони не бе толкова  популярна.

  Сподели
298