Лампард: Щадим играчите, защото не знаем ще доиграваме ли


И. Ангелов

Лампард: Щадим играчите, защото не знаем ще доиграваме ли

Мениджърът на Челси Франк Лампард разкри, че от клуба не притискат играчите си да тренират здраво по време на паузата на сезона заради коронавируса. По настоящи данни Висшата лига ще продължи на 30-ти април, но се предполага, че предстои ново отлагане. 

"Много е трудно в този момент защото ние нямаме за какво да се готвим. Видяхме, че нещата могат да се променят много бързо, така че в момента се водим от датите, които получаваме. Всеки ден и седмица обаче ние гледаме как да тренираме. 

"Последното нещо, което искам от играчите в това положение, е да ги натискам и натискам, и натискам, безпричинно, да тренират здраво. В момента мотивацията може да оставим малко в страни. Аз мисля, че в момента мотивацията за всички е здравето на семействата им, как са близките, как виждаме света навън, и понякога разбираме, че има по-важни неща от футбола.

"Колкото и да обичаме Челси и да сме щастливи с работата си, тази ситуация ни напомни за други важни неща. За мен, моето съобщение към играчите винаги е било да се грижат за семействата си в този момент."

221