Фабрегас: В Арсенал ни липсваха няколко трансфера


Н. Гавазов

Фабрегас: В Арсенал ни липсваха няколко трансфера

Полузащитникът на Монако Сеск Фабрегас разказа защо е решил да напусне Арсенал. Испанецът защитаваше  цветовете на "артилеристите“ от 2003 до 2011 г., след което се премести в Барселона.

"Бях капитан, винаги чувствах  голям натиск. Трябваше да водя  този отбор, за да спечели нещо. Дадох всичко от себе си. Понякога след поражение плаках, когато се връщах  у дома.

Страдах, имах безсънни нощи. Представете си, че се връщате в автобуса след изгубен мач, смазани сте, унищожени и тогава чувате как някои футболисти се смеят и решават къде да почиват.

Това продължи няколко години. Играхме красив футбол и ми хареса, но самият аз се подлагах на натиск, за да водя отбора след себе си. В един момент се почувствах малко самотен.

През последните две-три години смятах, че Робин ван Перси и Самир Насри са единствените играчи, които бяха на моето ниво по отношение на психологията и техниката. Не искам да изглеждам арогантно, просто го усетих.

Много неща ми се въртяха в главата. Трябва да призная, че бях малко опустошен  и изтощен психологически и физически. Беше трудно, като знаех, че правя всичко, а ни липсват няколко трансфера, които клубът никога не направи.

Виждайки отношението на някои играчи, усетих, че искам да опитам силите  си някъде другаде. Ако не бе това, аз не бих напуснал Арсенал", заяви Фабрегас.

  Сподели
143