Ливърпул се опитал да подпише със Солскяер


Н. Гавазов

Ливърпул се опитал да подпише със Солскяер

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че е отказал на  Ливърпул и Байерн, когато е бил футболист.

Солскер стъпи на треньорския мостик на "червените дяволи" през миналия сезон, като вече имаше репутация на клубна легенда. Оле Гунар спечели тази репутация за 11 години представяне на "Олд Трафорд“.

Когато през 1996 г. младият норвежки нападател току-що се премести в Юнайтед, той вече е имал други възможности да продължи кариерата си.

"Вярно ли е, че Ливърпул и Байерн ме искаха? Да, както и Каляри, ПСВ и още няколко отбора.

Но няма да тръгна да променям историята. За мен имаше само един вариант. Когато ме повикаха в Юнайтед, това бе великолепно.

Собствениците на Мьолде ме поканиха в кабинета си и казаха: "Имаме предложение за теб - харесва ли ви?". Да, ОК. Те възнамеряват да почиват през следващите два дни.

Мартин Едуардс също планираше да си почине, така че на следващия ден трябваше да уредим нещата. Частният им самолет по някаква причина се развали, така че те наеха друг самолет, който да ме превози.

Бях нервен преди срещата със Сър Алекс, защото не искаш да кажеш нищо глупаво и да направиш грешно  впечатление. Знаех, че той не е виждал мач с мен, така че това бе важна среща.

Бях самият себе си. Обядвахме в ресторанта на "Олд Трафорд", като прекарахме половин час или 45 минути заедно. Той каза:  "Адаптирай се през първите шест месеца в резерва", а след Коледа можем да те  прехвърлим в първия отбор".

Тогава обсъдихме условията на сделката вътре в "Олд Трафорд" и те ми организираха  обиколка на стадиона. Гидът ме попита само защо съм тук и аз му казах: "Тук съм, за да подпиша договора!".

Между другото, гидът ми даде писалката си, за да подпиша договора! Мисля, че той се гордее с този момент", заяви Солскяер пред официалния уебсайт на Юнайтед.

  Сподели
136