Фабрегас: Алонсо искаше в Арсенал


Н. Гавазов

Фабрегас: Алонсо искаше  в Арсенал

Бившият капитан на Арсенал Сеск Фабрегас разказа как полузащитникът Хаби Алонсо отчаяно се е опитвал да премине от  Ливърпул в "артилеристите"  през лятото на 2009 година.

След пет години игра за Ливърпул, Алонсо бе отворен за ново предизвикателство в кариерата си. Приоритет за Хаби бе отборът на Арсен Венгер,  но  този преход не се осъществи.

Арсенал направи само една придобивка през това лято, привличайки  защитника Томас Вермален от Аякс, а испанският съотборник на Фабрегас отиде в Реал Мадрид срещу 30 милиона паунда.

"Цяло лято разговарях по телефона с Хаби. Той много  искаше да отиде в Арсенал. Той буквално умоляваше  всички да го пуснат в Арсенал.

Наистина искаше да отиде. От моя страна направих всичко възможно - разговарях с правилните хора, изразих мнението си. Мислех, че той би бил страхотна придобивка за нас по онова  време.

Няколко пъти вече съм изпитвал подобно разочарование поради недостатъчните усилия от страна на клуба, когато сделката е толкова близо - играчът много иска да отиде при вас и да го направи толкова лесно.

Не съм директор, така че моята гледна точка е гледната точка на играча. Когато видя, че играч иска да отиде някъде, обикновено този преход трябва да се осъществи лесно. Така видях ситуацията на Хаби Алонсо.

Спомням си, че разговарях с него през целия уикенд и той ми написа: "Как вървят нещата там?" Жалко е, че нищо не се случи, защото смятам, че той би бил страхотна придобивка за Арсенал", заяви Фабрегас.

  Сподели
169