Фабрегас преминал в Челси, защото Арсенал не го взел


Н. Гавазов

Фабрегас преминал в Челси, защото Арсенал не го взел

Полузащитникът Сеск Фабрегас си спомни как Арсенал е отказал  да го вземе обратно, когато не успя да заиграе в Барселона.

Играейки за Арсенал, Фабрегас прерасна в играч от световна класа и през лятото на 2011 г. се завърна в родната Барселона при  сделка на стойност 35 милиона паунда.

Фабрегас обаче не се представи според очакванията и след три сезона на "Камп Ноу" той реши да напусне. Арсенал притежаваше приоритетно право за покупка на Сеск, но Арсен Венгер се противопостави на покупката на испанеца, който в крайна сметка се озова в Челси.

"Позволих си да бъда  твърде нахален с Арсен и това е единственото нещо, което ме убива досега. Той ми даде всичко. Дължа му всичко.

Помолих за напускане  след Световното първенство през 2010 г. Арсен ми каза, че това не може да се случи, че е невъзможно. Той каза, че ще мисли след година, ако следващият сезон се получи подобен.

Арсенал получи опцията за приоритетно обратно изкупуване и не можах да разговарям с нито един  друг клуб в продължение на една седмица, докато Арсенал вземе решение дали иска  да ме върне или не.

Връщането в Арсенал бе най-желаният  вариант. Говорех  на всички, че ще се върна в Арсенал.

Играх за Арсенал с температура, играх за Арсенал със счупен крак. Играл съм за Арсенал, когато дядо ми почина. Раздавах  се без остатък заради този клуб и бях готов да го направя отново", заяви Фабрегас за Football.London.

  Сподели
146