Бос на Саутхемптън: Футболът е в голяма опасност


Н. Гавазов

Бос на Саутхемптън: Футболът е в голяма опасност

Изпълнителният директор на Саутхемптън Мартин Семенс заяви, че клубовете от Висшата лига се надяват да завършат сезон 2019/20 до 30 юни.

В момента английският футбол е спрян поне до 30 април поради пандемията от  коронавируса, а датата, когато сезонът ще бъде възобновен, все още не е определена.

Всеки от участниците във Висшата лига остава да проведе  девет или 10 мача, а клубовете се надяват да го направят до края на юни, когато изтичат договорите и договорите за наем на много играчи.

"Надяваме се да завършим лигата преди края на юни. Така ще бъде по-лесно за всички. Ако сезонът продължи след 30 юни, тогава ще възникнат правни проблеми.

Ако трябва да играете до 15 юли, ще трябва да удължите договорите на играчите с две седмици. Как можем да помолим играча да играе още две седмици преди да замине за друг клуб, когато в страната има подобна ситуация? Не мисля, че това е реално и никой няма да го направи.

Никога преди футболът не се е намирал в подобна голяма опасност. Всички, които се занимаваме с този бизнес съзнаваме това и нашето предизвикателство е да предотвратим ефекта на доминото през следващите сезони и да не излагаме бъдещето на  футбола на риск", заяви Сименс.

  Сподели
107