Карагър: Този сезон трябва да бъде довършен


Н. Гавазов

Карагър: Този сезон трябва да бъде довършен

Легендата на Ливърпул Джейми Карагер заяви, че няма да се радва, ако сезонът не бъде доигран, а Ливърпул бъде назован шампион във Висшата лига.

Напомняме, че Висшата лига реши да удължи паузата до 30 април, но няма гаранция, че паузата, причинена от пандемията на коронавирус, няма да бъде продължена отново.

Все още има опасения, че сезон 2019/20 няма да може да се доиграе и за Карагър това е най-нежелателният сценарий, дори ако Ливърпул  получи титлата.

"Не трябва да се крием от това, какво означава футболът за всички нас. За хората от цялата страна. Не ме интересува кога сезонът ще бъде възобновен, но не си представям как може да се счита за завършен, без да го завършим.

Обърнете внимание на зоната на Шампионска лига в светлината на ситуацията с Манчестър Сити. Шефийлд Юнайтед е точно зад Манчестър Юнайтед и имат мач в запас. Ако спечелят този мач, те ще изпреварят Манчестър Юнайтед. И кое място трябва да им бъде присъдено?

Астън Вила има среща в резерв, която би им позволил да напуснат  зоната на изпадащите. Някой говори за включване на първите два отбора от Чемпиъншип във Висшата лига, без изпадане, но какво би почувствал Фулъм?

Лийдс пропусна шанса си, когато беше на същото положение преди година. Има толкова много въпроси, ако спрете лигата в момента.

Мисля, че ще стане  хаос. Не казвам, че Ливърпул трябва да получи титлата - според мен, ако лигата не може да се доиграе, значи нещо не е наред. Знаем, че Ливърпул със своите сили ще спечели лигата, но ако лигата бъде спряна и титлата бъде дадена на  Ливърпул, тогава това няма да се чувства правилно.

Ливърпул не е най-важното нещо. Най-важното са отборите, които губят огромни пари в зависимост от това къде попадат. Този сезон трябва да бъде изигран, защото разпределението на билетите за европейските турнири  зависи от това.

Дори сезонът да бъде възобновен  през август или септември, той трябва да бъде завършен. Със следващия вече може да се измисли нещо", заяви Карагър.

  Сподели
216