Белерин иска да стане капитан на Арсенал


Н. Гавазов

Белерин иска да стане капитан на Арсенал

Защитникът на Арсенал Хектор Белерин обяви амбицията си да стане капитан на "артилеристите".

На своите 25 години Белерин е един от играчите, които са с най-голям стаж в Арсенал - испанецът е тук от 2011 година, след трансфер от Барселона.

През следващото лято "артилеристите“ могат да се сбогуват с Пиер-Емерик Обамеянг, а след това мениджърът  Микел Артета ще трябва да избере нов капитан. Белерин отсега подготвя почвата да сложи лентата на ръкава си.

"Още от младостта си в Барселона винаги съм бил един от тримата капитани в отбора. Това е ролята към  която съм свикнал.

Разбира се, в Арсенал не е така, както бе по време на моите 14-15 години, защото има отговорността е различна и вие представлявате отбор на съвсем различно ниво, но аз винаги се радвах на тази роля. Обичам да поемам отговорност и да бъда капитан.

Говоря с треньора по този въпрос от няколко месеца и той ми казва, че мога да бъда от тези, които да ръководят отбора. Радвам се да чуя това, защото съм тук от доста време и познавам клуба отвътре.

Хората може да не ме възприемат като голям човек, който постоянно крещи на терена. Може би не отговарям на техните идеи за капитан, но има толкова много начини да ръководите отбора зад вас", заяви Белерин.

  Сподели
117