Юнайтед и Сити са готови да спорят за Саул


Н. Гавазов

Юнайтед и Сити са готови да спорят за Саул

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са готови да се изправят в битка за полузащитника на Атлетико Саул Нигес.

25-годишният футболист през цялата си кариера защитаваше цветовете на Атлетико с изключение на един сезон, през който игра за Райо Валекано. Неотдавна Саул помогна на тима Диего Симеоне да нокаутира Ливърпул в Шампионска лига, като стана автор на единствения гол в първата среща от 1/8 -финалите на турнира.

Въпреки това, Саул и Атлетико не са в състояние да се споразумеят за продължаване на договора, който изтича през лятото на 2021 г. и съдържа клауза за обратно изкупуване за 150 милиона евро (141 милиона паунда).

Саул се утвърди като един от най-добрите халфове в Европа, но Атлетико не е в състояние да му предложи подходящата заплата и тази ситуация, предвид оставащия срок по сегашния договор, тласка "дюшекчиите"  да продадат звездата си през следващото лято.

Според испански източници,  Юнайтед вече е проявил интерес към Саул, виждайки в  испанеца заместник на Пол Погба. Сити от своя страна също е готов да спори за играча. "Гражданите" се нуждаят от наследник на Фернандиньо, а Родри все още не може да убеди, че е готов да стане такъв.

Добавяме, че интересите на Саул са представени от агенцията Stellar Group, начело на която стои Джонатан Барнет, който е представител на Гарет Бейл.

  Сподели
189