Бербатов: Съдете за Моуриньо по следващия сезон


Н. Гавазов

Бербатов: Съдете за Моуриньо по следващия сезон

Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов изрази подкрепата си за мениджъра  на "шпорите" Жозе Моуриньо.

След като отпаднаха  от ФА Къп и Шампионска лига, "шпорите" загубиха реален шанс да завършат този сезон с трофей, въпреки че феновете на лондонския клуб имаха големи очаквания в това отношение, предвид репутацията на Моуриньо.

В момента Тотнъм  е едва осми във Висшата лига и често показва неубедителна игра, но Бербатов предлага да се изчака със заключенията до следващия сезон.

"Шпорите"  бяха напълно надиграни  срещу РБ Лайпциг. Като фенове на "шпорите" ми е трудно да наблюдавам това, но как хората сериозно могат да говорят, че Жозе Моуриньо трябва да бъде уволнен след само четири месеца?

Няма нужда да се паникьосвате. Паузата във Висшата лига означава, че Моуриньо има време да мисли за своите стратегии и да чака играчите от лазарета.

Мислех, че Моуриньо е добър избор за замяна на  Маурисио Почетино. Поддържам вярата си в португалеца и вярвам, че всеки мениджър заслужава пълен сезон, за да доведе до играчите си своята философия и да я реализира. Съдете  Моуриньо през  следващия сезон.

Не им провървя с контузията  на Хари Кейн и останалите, но "шпорите"  все още са пълни с майстори в състава.

Понякога имам чувството, че някои играчи не играят за отбора и само се опитват да станат известни. Това се отразява негативно върху реализирането на положенията за гол. "Шпорите" трябва бързо да изстрелват нападателите си в контраатака.

Във футбола всичко се решава от малките  подробности и играчите трябва да са отговорни за резултатите. Моуриньо може само да ги подготви, по-нататък всичко зависи от тях.

Пътят на "шпорите" към успеха с Моуриньо ще бъде дълъг и засега  не е нужно да губят вяра в него“, заяви Бербатов.

  Сподели
107