Ливърпул се нуждае от подкрепата на още шест клуба, за да стане шампион


Н. Гавазов

Ливърпул се нуждае от подкрепата на още шест клуба, за да стане шампион

Ливърпул ще се нуждае от подкрепата на поне шест други клуба от Висшата лига, за да доииграе този сезон и да стане шампион.

Напомняме, че отборът на Юрген Клоп се приближи на разстояние от две победи до първа  титла от 1990 година, когато сезонът във Висшата лига бе спрян поради пандемията от коронавирус.

Съществуват сериозни опасения, че паузата от три седмици ще бъде удължена и това заплашва, че останалите мачове от сезон 2019/20 никога няма да се играят.

Вицепрезидентът на Уест Хем Карън Брейди вече призова за отмяна на този сезон и анулиране на всички резултати, ако е невъзможно да се играе. Естествено, това не е в интерес на Ливърпул.

Клубовете от Висшата лига ще обсъдят ситуацията по време на срещата си в четвъртък и почти сигурно е, че  съдбата на титлата на Ливърпул ще бъде  в ръцете на други членове на топ английската дивизия.

Британски източници припомнят, че е необходим кворум от 14 от 20 клуба, за да се вземе всяко съдбовно решение - например анулиране на сезона.

Освен Ливърпул, за продължаване на сезона ще настоява и Манчестър Юнайтед, който е на една позиция от топ 4, а също и  Лестър, неочаквано уверено заемайки трето място.

Също така към  привържениците на Ливърпул могат да се присъединят и Уулвърхемптън и Шефилд Юнайтед, които твърдят, че са в борба за място в зоната на евротурнирите.

В  същото време клубовете, които са заплашени от изпадане от Висшата лига, със сигурност ще се опитат да лобират за анулиране на сезона.

  Сподели
303