Independent: Сър Алекс не иска да продава Бербатов


Н. Гавазов

Independent: Сър Алекс не иска да продава Бербатов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън ще се противопостави на опитите на Ювентус да привлече Димитър Бербатов през януари, но все пак българинът, чиито договор изтича през юни 2012 година ще бъде подложен на проверка в края на сезона, съобщава новината The Independent. Бербатов, който бе закупен за 30,75 милиона паунда от Юнайтед отпадна от състава срещу Уигън през уикенда. Сър Алекс веднага побърза да обяви, че решението му се основава не на нараняване на българина, а на това да му даде почивка.

Очакванията са наставникът на „червените дяволи" да включи Берба в групата за мача утре вечер срещу Рейнджърс, но бившият нападател на Тотнъм най-вероятно ще започне от пейката срещу шотландския шампион и вместо него на терена ще видим Уейн Рууни, който ще направи първия си старт за Юнайтед от 26 септември насам.

Въпреки, че Бербатов, който започна сезона страхотно в момента е в девет мача без гол, Сър Алекс няма намерение да се разделя с него. Въпреки съмненията за бъдещето на българина в дългосрочен план да продължават да растат, шотландският специалист е готов да изчака до края на сезона и тогава да прецени дали си заслужава да подпише нов договор с бившия капитан на националния отбор на България.

 

  Сподели
79