И Челси удари Ливърпул във ФА Къп


И. Ангелов

И Челси удари Ливърпул във ФА Къп

Челси прие Ливърпул в срещата от осминафиналната фаза на ФА Къп. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините спечелиха със само 2:0, при потенциала да вкарат близо три пъти повече голове в срещата. Ливърпул не отправи точен удар от 31-ата минута до края, а Челси нацели две греди и пропусна изумителна възможност чрез Педро.

В първите 10 минути и двата отбора се хвърлиха в остри атаки и пред двете врати имаше положения, като Адриан спаси вратата си 2 пъти. В 13-ата минута обаче след грешка в защитата на гостите топката попадна във Вилиан, той стреля право в Адриан, и вратарят изби топката в мрежата си за 1:0.

В 22-ата минута Кепа се прояви на вратата на Челси с тройно спасяване срещу Мане, Ориги и Джоунс последователно в рамките на 4 секунди. Последваха още положения пред двете врати, и двата тима се разделиха с 4 срещу 5 положения, съответно. Кепа направи 5 спасявания, колкото в предишните си 24 мача за Челси общо.

След почивката обаче срещата се превърна в едностранна. В 63-ата минута след пряк-свободен удар Маунт стреля перфектно, но топката срещна напречната греда.

Минута след това при висока топка в центъра, Ван Дайк отклони към Рос Баркли от Челси, а той превзе цялото пространство до дъгата на противника и стреля в ъгъла на Адриан за 2:0. В 67-ата минута Педро бе изведен в половината на Ливърпул сам, без защитници срещу себе си и необезпокояван пробяга цялата дистанция до Адриан, като обаче не успя да го матира, стреляйки в краката му при изумителен шанс за нов гол.

В 75-ата минута Жиру бе изведен в наказателното поле, надигра защитник срещу себе си и стреля в далечния ъгъл, но отново топката срещна горната греда. Така в 82-ата минута Юрген Клоп включи Мохамед Салах в игра и Ливърпул пое инициативата, като до края срещата се игра в полето на домакините, без да се стигне до повече голове.

По този начин Челси нанесе 3-та загуба за Ливърпул в рамките на последните 4 мача на тима, като лишава мърсисайдци и от възможността да спечелят требъл от трофеи за кампанията. Челси пък продължава към четвърт-финалите на най-старото състезание в света - ФА Къп.

  Сподели
278