Гуардиола се съмнява, че някой ще покори трофейния рекорд на Сити


Н. Гавазов

 Гуардиола се съмнява, че някой ще покори трофейния рекорд на Сити

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп  Гуардиола се съмнява, че някой  ще успее да подобри  рекорда му по спечелени трофеи на вътрешната арена.

В неделя "гражданите" завоюваха Купата на лигата за трети пореден сезон.

Така Гуардиола спечели осем от 11-те трофея, за които се бори  от назначаването си в Сити през 2016 година.

Но успехите на Гуардиола на вътрешната арена са още по-впечатляващи - осем от последните девет английски трофея (три Купи на лигата, една ФА Къп, две титли във Висшата лига и две английски Суперкупи) отидоха при каталунеца, а преди това никой не успя - и той няма да успее, Хосеп мисли.

"Определено, ако вземем предвид само вътрешни трофеи, тогава нашите успехи изглеждат още по-забележителни. Осем от девет. Ще бъде трудно да повторим това - не само за нас, но и за нашите конкуренти.

Спечелих всичките шест финала по времето, когато съм част от този отбор, и съм много доволен от това. Важно е не само да спечелим един трофей и да спрем, важно е да показваме във всеки мач, че се стремим да спечелим. Това е най-доброто, което можем да дадем на клуба. Наша отговорност е да печелим трофеи.

Нямаме време да се отпускаме или да празнуваме, но когато помислите, вие ще разберете, че в този отбор  има нещо специално. Ще се опитам да ги убедя да продължат в същия дух на всяка тренировка.

Висшата лига е най-красивият трофей. Но и най-трудният. През редовния сезон бихме имали достатъчно точки за титла, но тази година има друг отбор, който се представя по невероятен начин. Но ние сме длъжни да завършим втори, а също така пред нас имаме  Купата на ФА и втората среща  с Реал Мадрид", заяви Гуардиола.

  Сподели
399