Висшата лига обясни за отменения гол на Евертън


Н. Гавазов

Висшата лига обясни за отменения гол на Евертън

Висшата лига излезе с  официално изявление, в което обясни защо голът на Евертън в компенсираното време на мача срещу Манчестър Юнайтед бе отменен.

В края на неделния мач на "Гудисън Парк" нападателят на "карамелите"  Доминик Калвърт-Левин с помощта на рикошет изпрати топката в близкия ъгъл на вратаря на "червените дяволи“ Давид де Хеа.

Радостта от Евертън обаче не продължи дълго. Системата VAR реши да отмени гола заради намиращия се в положение на засада  Гулфи Сигурдсон, въпреки че той дори не докосна топката.

След като мачът наравно, а в социалните мрежи се разрази буря от недоволство срещу решението на съдиите в мача, Висшата лига бе принудена да обясни защо е отменила гола.

"Голът на Доминик Калвърт-Левин в 91-ата минута на мача между Евертън и Манчестър Юнайтед бе отменен в резултат на използването на системата VAR, която определи, че Гулфи Сигурдсон е в засада.

Реферът на терена реши да зачете попадението, но системата VAR посочи на рефера, че Сигурдсон се намира директно на полезрението на Давид де Хеа и извърши явно действие, което повлияе върху способността на де Хеа  да отрази топката“, се казва в съобщението на Висшата лига.

  Сподели
724