Невил: Обамеянг е играч от световна класа


Н. Гавазов

Невил: Обамеянг е играч от световна класа

Експертът на Sky Sports Гари Невил вярва, че е дошло време да се третира нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг като играч от световна класа.

В неделя Обамеянг оформи  дубъл срещу Евертън, което позволи на "артилеристите"  да спечелят с 3: 2, а самият Пиер Емерик да настигне Джейми Варди в голмайсторската класация на Висшата лига.

Според Невил е време хората да променят отношението си към 30-годишния габонец, който стана собственик на "Златната обувка" във Висшата лига през миналия сезон и непрекъснато доказва най-високото си ниво.

"Хората, включително и аз, не са свикнали да приемат Обамеянг като играч от световна класа. Радваме се да назоваваме такива Агуеро,  Мане, Салах, Фирмино, Кейн ... Всички тези играчи бяха като украса на Висшата лига през последните две-три години.

Чувствам, че Обамеянг не получава същата похвала и това може би се дължи на начина, по който той влезе в английския футбол. В този момент се запитате: "Защо никой от топ клубовете не го искаше? Как така го получи Арсенал? Нещо не е наред с него? Защо Клоп не го повика на Анфийлд?".  Хората задаваха тези въпроси, включително и аз.

Но сега говорим за играч, който демонстрира много високо ниво за повече от няколко години и мисля, че той игра блестящо срещу Евертън. Не става дума само за неговото голове, а за това как се стараеше.

Не знаех как той се адаптира към играта отляво и как ще реагира на тази идея, като е централна фигура и голмайстор. Но изглежда, че няма проблеми с това.

От момента на трансфера си в Арсенал той не създава никакви проблеми, защото всички тези страхове за проблемното му поведение извън терена не се осъществиха.

Мисля, че сега трябва да обърнем внимание на факта, че той е голмайсторът във Висшата лига за последните няколко сезона.

Той е един от най-добрите играчи във Висшата лига, но по някаква причина не получава същата похвала като останалите. Не знам защо това се случва, но мисля, че всички трябва да оценяваме умението и великолепието на този играч.

Той се бори за отбора. Той винаги е в играта и мисля, че има всичко, което искате да видите в един футболист", заяви Невил.

  Сподели
223