Матич отново е щастлив в Юнайтед


Н. Гавазов

Матич отново е щастлив в Юнайтед

Полузащитникът Неманя Матич обяви, че в момента е щастлив в Манчестър Юнайтед.

През първите месеци на този сезон Матич не се радваше на специално доверие от страна на мениджъра на Юнайтед Оле Гунар Солскяер, но той бе принуден да се доверява на Неманя след контузии от Скот Мактоминей и Пол Погба.

От декември месец Матич помогна на Юнайтед да запази суха вратата си  в осем от своите 14 изиграни мача. 31-годишният сърбин е доволен от това как се е променило положението му в отбора и вече не мисли за напускане на клуба.

"Такъв е футболът! Сега съм във форма, щастлив съм и играя. В момента всичко е наред.

Знам, че футболът е променлив. Не знаех кога ще дойде времето ми, но знаех, че ще имам шанс да играя и моята задача бе да опитам всичко възможно. Това е, което правя. Дори и да не играете, вие винаги трябва да бъде съсредоточен.

Дори когато сте по-млади, трябва да разберете, че времето ви може да дойде и ще трябва да се възползвате от шанса си. Същото е и с мен. Същото е за играчите от всички възрасти.

Разбира се, много по-лесно е да играете редовно. Когато сте в добра форма, това е по-лесно за вас. По-уверени сте в себе си и сте свикнали да играете всяка седмица или на всеки три до четири дни.

Когато не играеш редовно и излизаш на терена веднъж месечно, тогава това е много по-трудно“, заяви Матич.

  Сподели
103