Лампард е недоволен от VAR


Н. Гавазов

Лампард е недоволен от VAR

Наставникът на Челси Франк Лампард разкритикува системата VAR след победа с 2: 1 над Тотнъм.

Напомняме, че по време на съботния мач на "Стамфорд Бридж" реферът Майкъл Оливър не спя да реши ситуация, при която Ло Селсо извърши грубо нарушение на правилата срещу Сезар Аспиликуета.

Висшата лига вече призна, че Ло Селсо е трябвало да получи червен картон, обяснявайки случилото се с "човешка грешка". Лампард обаче не е доволен от това обяснение.

"Всички знаеха, че са допуснали грешка - очевидно имахме възможността да погледнем екрана и да обмислим всичко. Очаквах да видя червен картон - но не с удоволствие, тъй като това бе нарушение, което застраши здравето на играча.

Заради това бе въведен VAR. За да видите неща, които реферът губи от поглед. Това не е достатъчно добре.

Те имаха няколко минути да решат всичко, за това не е достатъчно да говоря след мача, че са сгрешили. Трябваше им още едно повторение, за да вземат правилното решение. Затова не знам какво друго да кажа - но това е поредният въпрос към VAR.

Искам VAR да работи добре. Имаме игра, която се играе с високи скорости, а реферът има най-трудната работа. VAR обаче бе  въведен, за да им помогне и да подобри играта, но днес това бе провал.

В този случай мониторът дори не беше необходим. Решението бе очевидно. Човешко решение. Видеостудиото трябваше да посочи червен картон", заяви Лампард.

  Сподели
121