Артета не е сигурен за новия договор на Сака


Н. Гавазов

Артета не е сигурен за новия договор на Сака

Мениджърът  на Арсенал Микел Артета заяви, че от него не зависи подписването на нов договор с крилото Букайо Сака.

Поради кадрови проблеми, Сака бе принуден да се преквалифицира като ляв бек, но това не му пречи да продължи да носи ползи на  атаката.

Достатъчно е да се каже, че 18-годишният англичанин е най-добрият асистент на  Арсенал през този сезон - той има на сметката си вече девет асистенции.

Отличната игра на Сака и договорът му, изтичащ през юни 2021 г., доведоха до слухове за интерес на други клубове към Букайо, а на всичкото отгоре Артета не може да обещае, че юношата ще сключи  нова сделка.

"Това е задача за клуба. Моят приоритет е да го развивам и да продължи да играе, както го прави досега. Той винаги задава правилните въпроси.

Той е много смел човек. Всеки път, когато се приближи към чуждото поле, той се опитва да създаде проблеми на противника си. Той заслужава тези моменти - много е добър и затова играе.

Това, че го имаме е чудесно за клуба. Ако можем да дадем реални шансове на играчите от академията, дори когато другите са на разположение, това ще покаже, че се доверяваме на нашите възпитаници. Букайо използва много добре своите шансове", заяви Артета.

  Сподели
157