УЕФА може допълнително да накаже Сити


Н. Гавазов

УЕФА може допълнително да накаже Сити

Над Манчестър Сити възникна заплаха от нови санкции от страна на УЕФА заради нарушаване на правилата на финансовия феърплей.

Напомняме, че през миналата седмица УЕФА наказа  "гражданите“ да не участват в европейски турнири  през следващите два сезона и ги глоби с 25 милиона лири.

Клубът от "Етихад"  понесе такова наказание за сериозни нарушения на правилата на финансовия феърплей от 2012 до 2016 година. През този период Сити изкуствено е надувал  договорите си  за спонсорство.

The Guardian обаче разбра, че УЕФА е готова да открие ново разследване на шампионите от Висшата лига - по отношение на техните спонсорски договори след 2016 година.

Длъжностните лица на УЕФА се интересуват преди всичко от договора на Сити със своя спонсор "Etihad Airways", собственост на емирството на Абу Даби, чийто наследник е Мохамед бин Зайд ал Нахиян, брат на собственика на "гражданите"  Шейх Мансур.

УЕФА трябва да прецени дали шейх Мансур може да принуди Etihad Airways и други спонсори на "гражданите"  да платят  повече, отколкото пазарът предполага.

  Сподели
123