Симеоне: Ливърпул стана по-добър след продажбата на Коутиньо


Н. Гавазов

Симеоне: Ливърпул стана по-добър след продажбата на Коутиньо

Старши-треньорът на Атлетико Диего Симеоне сподели очакванията си за първия мач от 1/8 финалите на Шампионската лига с Ливърпул.

"Ще играем с невероятен отбор, отлично подготвен  от изключителен треньор. Те могат да играят както на контраатаки, така и на позиционен футбол и са добри в борбата във въздуха. Изглеждаше, че отборът ще се разпадне след като Коутиньо напусна, но те станаха по-добри! Това говори много за това какъв отбор са създали.

Не се съмнявам, че този Ливърпул ще влезе в историята като страхотен отбор. Ливърпул не е като клубовете, на които се възхищавахме в миналото. Това е интензивен и гъвкав тим.

Трябваше да се борим с много силен противник. Стадионът ще ни подкрепи ожесточено, но същото е предвидено и за Ливърпул във втория мач на "Анфийлд“. Да, феновете ще ни помогнат, но е важно само това, което ще се случи на терена. Когато бъде даден първият съдийски сигнал, може да се случи абсолютно всичко. Но вътре в отбора виждам оптимизъм и желание да се докажеш", заяви Симеоне.  

  Сподели
121