Макатир: Коутиньо е идеален за Челси


Н. Гавазов

Макатир: Коутиньо е идеален за Челси

Бившият играч на Ливърпул Джейсън Макатиер вярва, че полузащитникът Филипе Коутиньо би бил идеалното допълнение към Челси.

Ако се вярва на слуховете, през следващото лято Барселона ще продаде Коутиньо, който през този сезон играе под наем за Байерн Мюнхен.

Според Макатир,  27-годишният бразилец, който вкара седем гола и даде осем асистенции за Байерн през този сезон, може да намери нещо в отбора на Франк Лампард, което той нямаше нито в Барселона, нито дори в Ливърпул.

"Коутиньо бе полезен за  Ливърпул, той бе страхотен играч по онова време - но това време отмина. Продажбата му стана отлична сделка за клуба.

Той ще продължи да бъде интересен за  най-добрите клубове в Европа, защото в Байерн  изглежда нормално - но той трябва да бъде в центъра на вниманието. Това не се случи  в Ливърпул и със сигурност не бе в Барселона.

Струва ми се, че Коутиньо би се вписал перфектно в играта на Челси, където Франк Лампард прави невероятни неща, опитвайки се да презареди клуба с много млади играчи, в съчетание с опитни звезди.

Коутиньо може да бъде много удобен като 10-и номер на "Стамфорд Бридж", подкрепян  от Нголо Канте и Жоржиньо отзад. Той би бил много полезен за младите играчи от  атакуващата група", заяви Макатир.

  Сподели
392