Лампард: Ако Кепа е резерва, ще се подобри


И. Ангелов

Лампард: Ако Кепа е резерва, ще се подобри

Мениджърът на Челси Франк Лампард сподели мнението си, че вратарят на отбора Кепа Арисабалага може да се върне по-силен след като изгуби титулярното си място в тима. Испанецът пристигна през лятото на 2018 г. за рекордна сума в Челси, а в последния мач преди зимната пауза той бе оставен резерва в 2:2 с Лестър, след като в последно време той получава много критики от медиите, и държи някои от най-слабите рекорди в Европа.

"Това е реалността на нашия живот, на футбола, на кариерите ни," започна Лампард на пресконференцията преди срещата с Манчестър Юнайтед в понеделник.

"Всеки има тези периоди и не можеш да обвиеш това в памук или да го приемеш добре, защото това е, каквото е. Единственото нещо, което съм намирал като мотивация да се подобря и върна в състава при трудни моменти, е здравата работа на тренировките. Когато това те смачка, ако ми се е случвало изобщо, аз винаги съм опитвал бързо да се намеря и да се опитам да съм готов за игра.

"Като играч аз бях късметлия защото играх в много мачове. Вероятно в 30-те това вече се промени, и тогава не ми харесваше, спомням си чувството. Но тогава трябва да си добър съотборник, трябва да си част от клуба и да го приемеш, трябва да разбереш, че нещата са различни.

"Това е просто моята история, при всеки е различно, но с конкуренцията в съставите сега, аз мисля, че винаги трябва да си наясно, че ако стандарта ти се понижи или когато мениджърът по каквато и да е причина избере това, то трябва да се приеме по правилен начин.

"Аз не очаквам да видя усмивки когато сменя някого, аз просто очаквам реакция, очаквам подкрепа от съотборниците. Не е лесно. Казвам го като мениджър, знаех го като играч - и аз не съм бил брилянтен когато не съм бил титуляр. Но от моя гледна точка в момента, аз мисля, че това е нещо, което може да те мотивира да станеш по-добър. Повечето хора го разбират в някакъв период в кариерата си. Така стоят нещата."

  Сподели
166